miercuri, 30 aprilie 2014

Partizanii Barnova si-a asigurat si matematic promovarea in Divizia D

Partizanii Bârnova - Prutul Prisăcani 4-2 (1-0)
Marcatori: Bogdan Rotaru (2), Vlăduț Grigorescu (51), 
Răzvan Axinte (63), Gabriel Boaru (75) 



Partizanii: C.Dumitrașcu - Diță, P.Rusu (cpt), Apetrei, Putină - Cozma (73 Rânțar), Donose (68 Filip) , Rotaru, Codrescu - Grigorescu (64 Boaru), Axinte.

Arbitri: Mihuleac Gabriel, Diacon Andrei și Roșu Andrei;
Observator: Vlad Ciobanu.



Respect, Partizanii! Respect, Bârnova!
Victoria obţinută duminică, la Uricani, cu Prutul Prisăcani (scor 4-2), oferă deja garanţia atingerii obiectivului de urcare în Liga a IV-a la doar un an de la înfiinţarea Partizanilor Bârnova. Chiar dacă au mai rămas de disputat trei meciuri oficiale din actualul sezon, dintre care însă doar două vor conta şi în clasament (cel cu Astra Răducăneni este teoretic în afara campionatului) – cu Ştiinţa II Miroslasva (duminică) şi la Tomeşti, cu Real, acestea nu se constituie decât în verificări pentru viitoarea stagiune. Şi chiar sunt binevenite aceste partide pentru o grupare ce va evolua din vară în eşalonul imediat superior, pentru că în „D” pretenţiile sunt altele, aici evoluând foşti jucători din ligile superioare ale fotbalului românesc, partidele disputându-se pe terenuri de o calitate superioară. În concluzie, organizarea competiţiei din Liga a IV-a este cu totul diferită faţă de a V-a, chiar dacă noi, Partizanii Bârnova, am tratat cu foarte mult respect şi acest eşalon, chiar dacă nu întotdeauna adversarii ne-au răspuns cu o aceeaşi doză de respect.

Nu voi insista pe meciul propriu-zis de acum câteva zile de la Uricani, pentru simplul fapt că acesta nu a avut istoric, scorul fiind la un moment dat 4-0, doar relaxarea din final aducând Prutului reuşitele de onoare. Voi insista însă pe organizarea activităţii şi pe eforturile făcute săptămână de săptămână de preşedintele Dan Popa şi de staful tehnic condus de Bogdan Rotaru, pentru că deseori s-a lucrat mult pentru ca lucrurile să meargă în direcţia dorită. Şi spre bucuria noastră totul a avut deznodământul dorit, Partizanii Bârnova atingându-şi chiar mai lejer decât o arată situaţia din clasament obiectivul de a evolua din a doua jumătate a anului în Divizia D. Iar imaginile de după ultimul fluier al arbitrului cu Prisăcaniul, când cei doi oficiali au fost purtaţi pe braţe de jucători, respectiv de coechipieri, sunt mai mult decât grăitoare în acest sens. Să nu uităm că s-a pornit la drum în această frumoasă aventură cu gânduri ce au încolţit acum exact un an, că Partizanii s-a pregătit conştiincios pentru debutul în Liga a V-a susţinând în vară mai mult de zece meciuri amicale şi altele câteva după startul sezonului, fiind solicitată în mai multe rânduri de divizionara C Ştiinţa Miroslava, care a găsit în echipa fanion a Bârnovei un partener ideal de pregătire. Să mai amintim că parcursul bun s-a datorat şi atmosferei frumoase din sânul echipei, care a sărbătorit după partide în localul „La Taifas” atât succesele, tot acolo făcându-se şi analizele prestaţiilor şi rezultatelor pe care ni le-am fi dorit uneori şi mai bune. Să nu-l uităm nici pe directorul sportiv Costel Rusu, pe antrenorul Adi Cazacu, pe „Dono”, „Schiţă”, „Dumi” şi toţi ceilalţi jucători, apoi pe Costelin Rusu, revenit pentru o scurtă perioadă acasă din Italia şi care a ţinut să încurajeze Partizanii cu Prutul, pe Gabi Mititelu, căruia i se potriveşte la fel de bine postura de oficial pe bancă cu cea de atacant, mai apoi pe domnul Viorel Bârlădeanu, care ne-a transportat anul acesta la meciurile de pe teren propriu şi în deplasare, pe fostul primar din Erbiceni, Costică Ivan, un iubitor adevărat al sportului, pe Radu Voroneanu, un sprijin de nădejde și (p)artizanul multor acțiuni ale grupării noastre, Gabi Diţă, Tudor Sabadac, şi cu voia dumneavoastră şi pe subsemnatul.
Sigur, a fost atins un prim obiectiv, o etapă din existenţa acestei frumoase echipe care a devenit destul de repede o adevărată stare de spirit, pentru că planurile Partizanilor sunt pe mai departe îndrăzneţe. Vom avea timp să vorbim despre viitorul apropiat, dar şi despre ce va urma la formaţia din Bârnova (trei sferturi dintre jucători sunt locuitorii comunei), însă până atunci toţi cei care au un minim de a înţelege lucrurile bine făcute şi care se pricep câtuşi de puţin la fotbal pot şi trebuie să spună la unison: Respect, Partizanii! Respect, Bârnova!

A consemnat LIVIU SUCEVEANU (redactor la RADIO IAŞI şi la EVENIMENTUL Regional al MOLDOVEI)

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu