duminică, 10 noiembrie 2013

bujia care a aprins scanteia

Unirea Scânteia - Partizanii Bârnova  0-3 (0-0)
Au marcat: Gabriel Mititelu ('58), Andrei Costea ('62), Bogdan Rotaru ('78)
  
PARTIZANII: M.Chirila - B.Vieru (cpt), P.Rusu, Apetrei ('69 I.Dita), Dianu ('64 Besmeciuc) - Ungureanu ('46 Grigorescu), C.Donose, B. Rotaru ('81 Cozma) - Urzica, G.Mititelu, A.Costea.

Arbitri: Mihalcut Andrei, Baraboi Alexandru si Hodea Razvan; 
Observator: Vasilescu Stefan.

   Considerat mai echilibrat decât altele din Seria I, deoarece urmau să se întâlnească echipele clasate pe locurile 5 (Unirea Scânteia) şi 1 (Partizanii Bârnova), meciul disputat duminică şi-a meritat chiar catalogarea de derby. De ce? Din mai multe motive? În primul rând pentru că formaţia din Scânteia a lăsat o impresie bună în prima oră a partidei, după care însă a cedat total iniţiativa, ultimele 30 de minute fiind dominate clar de partizanii bârnoveni. Altfel o formaţie fruntaşă, care îşi merită poziţia ocupată în clasament, Unirea în anumite momente a încercat, iar uneori chiar a reuşit să arate că ar putea emite şi pretenţii mai mari dacă s-ar mobiliza mai serios şi ar avea parte de mai multă linişte de pe marginea terenului, pe banca celor din Scânteia luând loc 15 persoane.
   O să vă întrebaţi poate şi de unde acest titlu. Ei bine, titlul a fost sugerat de momentul deschiderii scorului, Gabriel Mititelu, care şi-a făcut astfel un frumos cadou cu ocazia Sfinţilor Arhangheli Mihail şi Gavril (încă o dată un călduros La mulţi ani tuturor partizanilor care poartă aceste frumoase nume!), sărbătoriţi vineri. Asta deoarece reuşita atacantului nostru a deschis totodată drumul spre un nou succes, care dincolo de cele trei puncte absolut meritate după maniera în care au decurs lucrurile pe teren, menţine Partizanii Bârnova în postura de lider incontestabil al clasamentului. Victoria a fost însă conturată mai lejer decât o arată şi scorul, dar şi momentul deschiderii scorului, pentru că băieţii conduşi de Bogdan Rotaru şi Adrian Cazacu au controlat jocul destul de consistent şi până la punctul lui Gabi, care a avut şi de data aceasta o prestaţie deloc mică ca şi importanţă, ci mai degrabă una uriaşă dacă ţinem cont de amănuntele prezentate mai sus.
A urmat golul al doilea înscris de Costea şi mai apoi reuşita de generic a lui Roti, direct din corner, care au încheiat o întâlnire în care gruparea din Scânteia a dat o replică bunişoară, şi chiar şi-a dorit enorm asta, pentru că mai toţi adversarii se mobilizează exemplar în faţa liderului. Partizanii au încheiat până la urmă confruntarea în doar zece jucători, deoarece accidentarea autorului golului secund s-a produs după ce fuseseră efectuate toate cele patru schimbări permise de Regulament, ultimele minute jucându-se într-un raport de forţe de 10-10, jucatorul gazdelor Dobrinut Agafitei fiind eliminat pentru cumul de galbene. Ce a urmat este uşor de intuit, deoarece odată cu urcarea în autocar s-a declanşat fiesta, fotbaliştii cântând împreună şi alături de suporterii care au efectuat deplasararea, totul continuând în condiţiile deja binecunoscute.
  Ce nu trebuie deloc trecut cu vederea e că Partizanii Bârnova devine uşor-uşor o stare de spirit, iar rezultatele şi evoluţiile constant bune vin şi pe fondul unei atmosfere la care mulţi şi-ar dori-o, tânjesc de mult, dar pe care din păcate nu o înţeleg. Iar bucuria mare este că de data aceasta totul a plecat chiar de la unul dintre sărbătoriţii săptămânii, Gabriel Mititelu, el fiind pe terenul Unirii bujia care a aprins în anumite momente ale jocului Scânteia. Demn de remarcat a fost şi comportarea admirabilă a suporterilor, mai tineri ori mai în vârstă, care şi-au încurajat permanent favoriţii şi care au trăit meciul la intensitate maximă alături de formaţia lor de suflet. Care alta decât Partizanii Bârnova?

A consemnat LIVIU SUCEVEANU (redactor la Radio România Iaşi şi la Evenimentul Regional al Moldovei)