sâmbătă, 9 noiembrie 2013

interviul saptamanii



„Meciurile grele au închegat mai bine grupul, făcându-ne mai puternici”

opinează Marius Chirilă, portarul Partizanilor Bârnova


Cum ai regăsit echipa la care te-ai pregătit toată vara, dar pe care ai fost nevoit să o părăseşti pentru câteva săptămâni?
   Super. Îl ştiam pe „Roti” de la Dumeşti, unde activasem împreună, şi ştiam că e un băiat elegant, serios, care face o treabă bună. Şi a reuşit într-un timp record să construiască o formaţie puternică. A trebuit, din păcate, să mă întorc pentru o lună, la începutul sezonului la Rapid Dumeşti, pentru că venea din postura de câştigătoare a campionatului judeţului Iaşi timp de cinci ani la rând şi care avea o susţinere corespunzătoare obiectivelor.

Şi, totuşi, ce te-a determinat să redevii „partizan”?
  Mi-am dat seama că obiectivul imediat reprezintă principala prioritate, şi nu neapărat promovarea tinerilor. Practic, era aceeaşi experienţă ca la aventura din sezonul trecut de la Dumeşti. De fapt, acceptasem să rămân la Dumeşti mai mult pentru că acolo erau destui foşti colegi de echipă de la juniorii A de la CSMS Iaşi, unde lucraserăm tot cu Adi Cotan.

Este pregătită formaţia Partizanilor Bârnova pentru saltul către Divizia D?
   Dacă este pe primul loc de două luni de zile, înseamnă că este pregătită. Iar asta ne-a demonstrat atât parcursul din campionat, adică din meciurile oficiale, cât şi evoluţiile şi rezultatele din amicale, unde ne-am măsurat forţele aproape numai cu adversari mai bine cotaţi, din eşaloanele superioare. Iar faptul că liderul din Divizia D, Viitorul Tg.Frumos, dar şi Ştiinţa Miroslava, care a deţinut şefia ierarhiei în Seria I din Liga a III-a, ne-au solicitat deseori pentru teste, spune multe despre jocul şi organizarea echipei noastre.

Ce s-a întâmplat însă în ultimele meciuri? Să fi obosit puţin Partizanii?
     Nu, au fost pur şi simplu meciuri mai grele, dar tot ne-am descurcat onorabil. Iar aceste partide ne-au închegat mai bine ca şi grup, făcându-ne mai puternici.

Crezi că mai lipseşte ceva Bârnovei să fie reprezentată din vară în Divizia D?
    2-3 jucători sunt bineveniţi oricând, şi la orice echipă. Dar nu trebuie uitat că „Roti” rămâne acelaşi sprijin şi moral, dar în egală măsură şi sportiv pentru a face diferenţa în momentele-cheie din anumite jocuri.

A consemnat LIVIU SUCEVEANU (redactor la Radio Iaşi şi la Evenimentul Regional al Moldovei)