marți, 29 octombrie 2013

11 contra 14

Știința Miroslava II - Partizanii Bârnova 1-4 (1-0)
Au marcat: Enache ('38) / Bogdan Rotaru ('60, '79 si '90), Andrei Costea ('70)

PARTIZANII: Chirila - Luca ('39 Besmeciuc), P.Rusu ('39 Apetrei), I.Dita, Dianu - B.Vieru (cpt), B.Rotaru, R.Ungureanu - Costea ('82 Boaru), G.Mititelu, Grigorescu ('72 Cozma).
Arbitri: Roman Cosmin, Jicu Daniel si Masrciuc Sabin; 
Observator: Paraschiv Dumitru


Fara aportul a 6 jucatori de baza, Axinte, Mocanu, Daniel Dumitrascu, Filip, Achiti si Urzica, Partizanii Barnova au intalnit formatia secunda a divizionarei "C", Stiinta Miroslava in care s-au regasit 5 dintre componentii primei echipe si ii enumeram aici pe Dulcianu, Enache, Maxim, Mirel si Branzei.

Prima jumatate de ora a confirmat faptul ca formatia noastra are in fata un adversar hotarat sa obtina cel putin o remiza din aceasta intalnire. In tot acest timp au fost de notat interventia extraordinara a lui Chirila in fata atacantului Enache, executiile lui Dianu si Ungureanu care au trecut la o palma pe langa poarta aparata de Silviu Dulcianu si golul lui Grigorescu, anulat dupa semnalizarea tusierului Sabin Marciuc care a considerat ca atacantul nostru se afla in pozitie afara din joc.
Minutul 38 a adus cu el cel mai controversat moment al jocului, dupa doua driblinguri in viteza, Enache are o executie extraordinara de la 18 metri, mingea loveste incheietura barelor dupa care cade in fata portii noastre. Asistentul Daniel Jicu ridica fanionul semnalizand offside la unul dintre jucatorii gazda, pozite care nu se materializeaza, Rusu indeparteaza pericolul dupa care tusierul lasa fanionul jos si alearga spre centrul terenului odata cu linia noastra de fundasi. Centralul Cosmin Roman arata centrul terenului fiind indus in eroare de miscarile colegului de linie. Jucatorii nostri uluiti de decizia ridicola a arbitrilor protesteaza, urmeaza momente de confuzie si consultari intre central si asistent dupa care si la presiunea bancii tehnice a gazdelor golul este validat, iar Rusu se alege cu cartonas galben pentru proteste. 
Pana la pauza am mai consemnat o dubla schimbare in formatia noastra, Apetrei si Besmeciuc luandu-le locul in teren lui Rusu si Luca. Astfel dupa 45 de minute echilibrate, scorul era favorabil Stiintei in urma unei erori flagrante a tinerei brigazi de arbitri, supervizati la acest joc si de Vlad Ciobanu, presedintele Comisiei Judetene a Arbitrilor. De felicitat a fost atitudinea observatorului de joc Paraschiv Dumitru care in pauza a trimis brigada de arbitri la vestiare dupa care a ramas pe teren pentru a explica staffului celor de la Miroslava ca mingea a cazut in fata liniei de poarta si ca golul a fost validat eronat.
Repriza a doua a apartinut in totalitate baietilor nostri care aveau nevoie sa inscrie de cel putin doua ori pentru a-si asigura victoria si pozitia de lider la care atentau Real Tomesti si Viitorul Ciortesti, formatii ce la aceiasi ora isi disputau jocurile pe teren propriu in compania lui AS Ciurbesti respectiv Unirea Tibana.
In urma unei presiuni constante la poarta Stiintei, dupa o ora de joc se produce egalarea, Bogdan Rotaru sutand de la marginea careului, din intoarcere la coltul scurt, in urma unei pase primita de la Dianu. Impulsionati de aceasta reusita, Partizanii isi creaza numeroase ocazii cea mai importanta apartinandu-i lui Grigorescu in minutul 68, acesta trimitand in plasa laterala din pozitie de unu la unu cu portarul gazdelor. Doua minute mai tarziu Costea este servit ideal de Mititelu si indeplineste o simpla formalitate aducand formatia noastra in avantaj.
Intrat de numai cateva minute Cozma executa in forta un corner de pe partea dreapta de atac a formatiei noastre, la prima bara, iar Rotaru reia din prima la coltul lung si aduce linistea in tabara partizanilor, scorul devenind 1-3 in minutul 79.
Ultima schimbare in echipa noastra s-a produs in minutul 82, Costea fiind inlocuit de Gabriel Boaru, acesta bifand la numai 15 ani primele minute pentru Partizanii Barnova.
In ultimul minut al partidei, Mititelu pe post de servant in acest joc, centreaza perfect in zona punctului de la 11 metri pentru "Roti" care reuseste tripla si consfiinteste o victorie pe deplin meritata de barnoveni.
In urma acestui rezultat, Partizanii acumuleaza 32 de puncte si se mentin in fruntea clasamentului, fiind secondati de Viitorul Ciortesti, castigatoare cu 4-0 in fata Unirii Tibana, pe ultima treapta a podiumului situandu-se Real Tomesti care a remizat cu AS Ciurbesti pe propriul teren, scor 2-2.
In urmatoarea etapa, cea cu numarul 13, vom primi vizita Viitorului Tansa, ocupanta penultimului loc, in timp ce Viitorul Ciortesti si Real Tomesti se vor duela in meci direct pe terenul primei formatii.




Multumim suporterilor care ne-au insotit la aceasta deplasare si care ne-au purtat spre victoria care le apartine deopotriva si lor! 

Hai Partizanii !!!