sâmbătă, 31 august 2013

Interviul saptamanii



„Organizarea Partizanilor Bârnova este prea serioasă pentru nivelul Ligii a V-a”

        a declarat mijlocaşul Eusebio Ionuţ Achiţi

-         
    
Cum ai fost convins, „Achi”, să vii la o formaţie nou înfiinţată după ce ai evoluat la un nivel mai ridicat?
      Îl cunoşteam foarte bine pe „Roti”, cu care sunt prieten bun de foarte mulţi ani şi cu care am fost coleg şi la Liceul cu Program Sportiv. Mi-a plăcut maniera extrem de corectă în care mi-a propus să vin, modul în care a pus problema, iar după primul amical jucat, cel de la Leţcani, i-am dat răspunsul pe loc: OK, vin să joc la Partizanii Bârnova. Mi-a plăcut ideea de la care s-a pornit şi pot spune chiar că organizarea de la Partizanii este una prea serioasă faţă de nivelul Ligii a V-a, unde jucăm acum. La alte formaţii de acelaşi eşalon este o degringoladă totală, jucătorii întâlnindu-se cu greu abia în dimineaţa meciurilor, uneori începându-se partidele chiar cu mai puţin de 11 sportivi pe teren. 

Cum vezi în continuare evoluţia Partizanilor, după trei succese din tot atâtea posibile?
     Eu cred că obiectivul de a lupta cu şanse reale pentru promovarea în Divizia D poate fi atins, deoarece am găsit aici un nucleu de jucători tineri care cresc de la meci la meci. Am să dau doar două exemple: Gabi Mititelu şi Alex Cozma, care dacă vor rămâne la fel de serioşi aşa cum sunt acum au şanse reale să ajungă departe. Au calităţi foarte bune şi nu merită să mai rămână prea mult la acest nivel, deşi trebuie să recunosc că lista celor care pot face pasul spre Diviziile D şi chiar C este mult mai mare. Aşteptăm acum ca şi alţii să înceapă să confirme speranţele pe care staful tehnic şi conducerea şi le-a pus în ei, dar ştiind cum ne motivează Bogdan Rotaru la fiecare meci nu avem cum să nu reuşim chiar să promovăm încă după primul an de la înfiinţare.  
   
Cu cine crezi că va lupta Partizanii Bârnova pentru urcarea în „D”?
    Doar cu Voinţa Voineşti, unde personal am şi jucat şi pe care o vom întâlni duminica viitoare, la Uricani, cunoscând bine conducerea şi pretenţiile celor de acolo. Şi ei îşi doresc cu siguranţă promovarea, dar şi noi, şi sper ca lupta să fie tranşată doar pe teren. Trebuie să recunosc totodată că deşi nu jucăm încă pe un teren din comuna Bârnova simţim deja căldura locuitorilor şi a suporterilor de aici şi chiar trag speranţă ca din iarnă poate să jucăm, dacă nu în centrul comunei, măcar pe vreun teren din vreunul dintre satele componente. Ar fi o chestiune de normalitate, pentru că ar fi mare păcat să nu avem şi mai mulţi susţinători la meciurile de pe teren propriu la evoluţiile bune pe care le avem.

A consemnat LIVIU SUCEVEANU (redactor la Radio Iasi şi la Evenimentul Regional al Moldovei)