marți, 26 noiembrie 2013

La Bosia a excelat... Vointa

Vointa Bosia - Partizanii Barnova 2-2 (0-1)
Au marcat: Alex Cotruta ('53), Gabriel Zipan ('61) / Radu Ungureanu ('31), Bogdan Rotaru ('71 din 11m)

PARTIZANII: M.Chirila - C.Filip, P.Rusu (cpt), Apetrei, Dianu - I.Dita, R.Ungureanu, B.Rotaru - Urzica, Cozma ('86 Boaru), G.Mititelu.
Arbitri: Ochisanu Cristinel, Cobzac Mircea si Marciuc Sabin;
Observator: Onofrasi Gheorghe.


Meciul disputat duminică pe terenul din comuna Ungheni, în prima etapă a returului, a adus doar un rezultat de egalitate, 2-2 (0-1), pentru bârnovenii noştri, care parcă de data aceasta au fost mai puţin partizani ca altădată. Ce-i drept, ne-au lipsit şapte fotbalişti, între care atacantul Axinte, fundaşul dreapta Vieru şi mijlocaşul Grigorescu, ce a făcut ca pe banca tehnică să ia loc doar patru jucătorii: micuţii Boaru şi Rânţar şi portarii Cătălin Dumitraşcu şi Daniel Dumitraşcu. Asta s-a cunoscut cel mai bine abia în ultima jumătate de oră a confruntării, când imposibilitatea de a veni cu forţe proaspete în jumătatea de teren adversă le-a facilitat gazdelor din Bosia obţinerea acestui nesperat rezultat de egalitate, poate nesperat înaintea începerii partidei. 
Spre cinstea lor, localnicilor numai voinţa nu se poate spune că nu le-a lipsit, ci mai degrabă fair-play-ul înaintea primului fluier, când au căutat cu orice preţ să facă scandal, în speranţa că va trece neobservat faptul că li s-a promis o recompensă în cazul unui rezultat pozitiv din partea Viitorului Ciorteşti, contracandidata la promovare a Partizanilor. Prima repriză s-a derulat însă conform aşteptărilor, cu un singur gol, reuşit de Radu Ungureanu, numai că ambiţia uriaşă a gazdelor a întors rezultatul după reluare, şi pe fondul oboselii bârnovenilor noştri, care a reuşit, totuşi, golul egalizator, prin antrenorul-jucător „Roti”, de la punctul cu var.
Câteva cuvinte şi despre prestaţia arbitrului Cristi Ochişanu, care ne-a oficiat şi în derby-ul cu Ciorteştiul, care s-a încheiat tot cu scorul de 2-2, de la Uricani, de acum cinci etape. Şi atunci, ca şi în prima repriză la Bosia, conducătorul meciului a arătat minutele de prelungiri încă din 40’ 27’’, prima parte a confruntării durând, deci, cu tot cu cele aşa-zise două minute de prelungiri 42’30’’. Însă nimeni nu i-a atras atenţia nici la pauză şi nici imediat după reluarea jocului asupra acestui aspect, iar în repriza secundă a oficiat aproape corect, demonstrând că ştie s-o facă bine atunci când îşi potriveşte bine cronometrul. Dar nici nu putem să nu sesizăm, din păcate pentru el, că a devenit deja o tradiţie în a fluiera sfârşitul reprizelor înainte chiar şi de încheierea timpului regulamentar, ca să nu mai amintim şi de minutele de prelungiri arătate. Nu criticăm nicicum prestaţiile lui, deşi poate că uneori au existat cu siguranţă motive, însă nici nu înţelegem graba cu care îşi doreşte să se încheie meciurile, pentru că în egală măsură cu el chiar şi noi ne grăbim. Dar spre eşalonul imediat superior, unde cu voia sa, sperăm să ajungem chiar la numai un sezon de la înfiinţare.

A consemnat LIVIU SUCEVEANU (redactor la Radio Iaşi şi la Evenimentul Regional al Moldovei)