luni, 7 octombrie 2013

plusul de experienta

Partizanii Barnova - Jupiter Iasi 5-2 (2-2)
Au marcat: Petru Rusu ('5), Razvan Axinte ('11), Bogdan Rotaru ('62), Eusebio Achiti ('74). Gabriel Mititelu ('90) / Vlad Stefan ('34), Robert Paval ('41 din 11m)


PARTIZANII: Chirila - B.Vieru (cpt), P.Rusu, B.Rotaru, Dianu - Urzica, Achiti ('76 I.Dita), Mocanu, Grigorescu ('69 Rantar) - Cozma ('46 G.Mititelu), Axinte ('87 Teodorescu).  
Arbitri: Aelenei Iosif, Anitoaei Ionel si Stefanescu Daniel
Observator: Paraschiv Dumitru

Partizanii Barnova au castigat la o diferenta de trei goluri derbyul cu Jupiter Iasi, una dintre principalele contracandidate la promovare.

Partida a inceput cum nu se poate mai bine pentru "barnoveni", Petru Rusu marcand in minutul 5 cu o lovitura de cap in urma unui corner executat de Cozma. Dupa alte 6 minute in care am mai consemnat o ocazie uriasa a lui Razvan Axinte, acesta reuseste sa dubleze avantajul cu o executie plasata pe langa portarul Bogdan Patrasc, iesit sa inchida unghiul.








La acest rezultat Jupiter a iesit la joc, avand prima ocazie importanta prin Bogdan Bic care nu a reusit sa marcheze dintr-o situatie de unu la unu cu Marius Chirila, acesta din urma avand un reflex excelent. Insistenta acestora s-a materializat totusi pe tabela de marcaj in minutul 34, cand aflat pe linia portii Eusebio Achiti a respins cu capul sub bara o minge trimisa spre poarta de Vlad Stefan. Impulsionati de marcarea acestui gol, elevii lui Dorel Stafie, forteaza egalarea si o reusesc in minutul 41, cand Robert Paval inscrie dintr-un penalty corect acordat de centralul Iosif Aelenei. 
Acesta avea sa fie si scorul primei parti, Partizanii vazandu-se nevoiti sa schimbe ceva pentru a forta victoria care parea o formalitate in urma avantajului creat dupa numai 11 minute de joc. 
Ce s-a intamplat in partea a doua a fost poate exemplul in plus văzut de cei prezenti la partida si nu numai, că se doreşte promovarea prin fapte, nu prin vorbe. Partizanii au facut o repriza perfecta inscriind de 3 ori, scorul final transpunand pe tabela plusul de experienta din acest moment.
Fara sa aduca inovatii tactice nemaipomenite Bogdan Rotaru si Adrian Cazacu au pus in teren o echipa capabila vreme de o ora sa suporte entuziasmul celor de la Jupiter si apoi sa gestioneze cu destul de mult calm, avantajul aducator de trei puncte creat in minutul 62 de Bogdan Rotaru cu un gol superb si dublat 10 minute mai tarziu de Eusebio Achiti, aflat la prima reusita pentru "partizani". Golul din minutul 90 realizat de Gabriel Mititelu a venit de asemenea in urma unei faze foarte frumoase purtate in trei (diagonala Rotaru, dribling scurt Urzica, urmat de o centrare perfecta in fata portii de unde atacantul nostru, bine plasat, a indeplinit o formalitate). 




Am putea spune ca plusul de experienta a unor jucatori cum ar fi Vieru, Achiti, Rotaru, Axinte, Mocanu, Mititelu sau Rusu a facut diferenta, dar trebuie in acelasi timp remarcat si faptul ca fluierul final al arbitrului i-a gasit in teren pe Rantar si Teodorescu, ambii jucatori avand 16 ani, ultimul implinind aceasta varsta chiar in ziua jocului.   
In urma acestui rezultat formatia noastra se mentine pe prima treapta a ierarhiei, in timp ce Jupiter Iasi s-a indepartat definitiv de obiectivul propus, promovarea, in acest moment situandu-se pe locul 7, la 11 puncte in spatele "partizanilor".

sursa foto: asmagna.info (Mustatea Remus)