joi, 22 august 2013

interviul saptamanii




„De câteva luni nu mai am un somn la fel de odihnitor” 

a spus antrenorul secund al Partizanilor, 
Adrian Cazacu
          



Adi, cum ai fost convins să accepţi să te integrezi în acest ambiţios proiect pentru fotbalul bârnovean?
   Nu am stat prea mult să-l analizez poate tocmai pentru că îl cunosc de mai mulţi ani pe Bogdan Rotaru, alături de care am copilărit, fiind vecini şi jucând fotbal multe sezoane împreună. Am avut dintotdeauna aceleaşi gânduri, colaborarea de acum din noi constituindu-se între o combinaţie a mentalităţii mele cu experienţa sa superioară. De asemenea, mi-a plăcut sinceritatea debordantă a conducerii clubului, modul corect şi concret de a pune problema, faptul că discută cu absolut oricine de la echipă şi din afara ei. Iar la fotbal toate acestea se simt imediat, deoarece nu de puţine ori starea din spirit din vestiar face de fapt diferenţa şi în teren.

V-a fost greu, v-a fost uşor, să construiţi din temelii această echipă în doar câteva săptămâni?
   Nu am apucat să mă gândesc dacă mi-a fost greu sau uşor, ci mi-am spus simplu şi direct: de acum la treabă! Şi m-am apucat imediat nereuşind să-mi dau seama cum este de fapt, ci am constatat mai degrabă că îmi place mult. Şi ăsta este cel mai important aspect. Oricum, suntem mulţumiţi de lotul pe care l-am format, iar bucuria mare este că într-un timp-record am reuşit să le schimbăm deja mentalitatea unora dintre tinerii componenţi ai Partizanilor Bârnova.          
  
După cum s-a pornit la drum, cu două victorii din tot atâtea partide, şi cunoscând baza pe care s-a pornit această construcţie nouă, cum vezi parcursul ulterior al echipei?
   Necunoscând foarte bine chiar pe toate celelalte formaţii din Seria I, cred că este prematur să dau deja un verdict dacă putem promova sau nu în Divizia D încă din primul an de la înfiinţare, pentru că acolo bateţi de fapt cu întrebarea, dar o pot spune cu certitudine că avem echipă măcar de podium. Eu, unul, sper chiar la locul I, dorindu-mi să ne detaşăm în fruntea clasamentului încă din iarnă. Vom vedea ce va fi, deoarece nu mi-a plăcut niciodată să mă păcălesc ori să promit ceva despre care nu pot fi foarte sigur acum, dar nu pot să nu văd că destulă lume din Bârnova şi din Iaşi ne priveşte deja cu mult respect, apreciind ce facem noi la Partizanii. Şi susţin în totalitate părerea aproape unanimă a oamenilor de fotbal avizaţi, iar pentru ascensiunea formaţiei nu ascund că din momentul în care m-am implicat în proiect care vizează doar performanţa nu mai am un somn la fel de odihnitor ca înainte.

A consemnat LIVIU SUCEVEANU (redactor la Radio Iasi şi la Evenimentul Regional al Moldovei)