luni, 10 martie 2014

Partizanii Barnova la superlativ

 
Fulgerul Țibănești - Partizanii Bârnova 0-5 (0-4)
Marcatori: Răzvan Axinte ('13 și '24), Bogdan Rotaru ('41), Eusebio Achiți ('44), Alexandru Cozma ('86)

Partizanii: D.Dumitrașcu - Doboș, P.Rusu, Apetrei, Putină - Donose, Achiți - Costea (61 Grigorescu), Mocanu (53 Cozma), B.Rotaru - Axinte.
Rezerve: Filip, Luca, Rânțar, Boaru.
Arbitri: Bac Stelian, Tănasă Vlad și Negru Bogdan;
Observator: Tiberiu Ștefănescu. 

O adevărată demonstraţie de forţă la debutul în 2014
Oare ce-şi poate dori mai mult o candidată certă la promovare, dar ajunsă pe locul secund în clasamentul sezonului de toamnă din cauza unei conjuncturi nefavorabile, de la startul celei de-a doua părţi a campionatului? Nu vă grăbiţi să oferiţi un răspuns scurt, deoarece nu este cazul acum. Răspunsul la această întrebare îl veţi desluşi doar parcurgând rândurile următoare până la final şi poate, dacă aveţi cumva posibilitatea, să revedeţi înregistrarea meciului dintre Fulgerul Ţibăneşti şi Partizanii Bârnova, încheiat cu scorul de 0-5.
Cum rezultatul ne scuteşte în mare măsură de comentarii, ne vom mulţumi a aprecia jocul noilor veniţi astă iarnă în lotul Partizanilor, atât fundaşii laterali Doboș şi Putină, alături de experimentaţii „Axi”, „Achi” şi „Mochi” şi fireşte de restul grupului care dusese Bârnova toată toamna în postura de lider al ierarhiei, făcându-şi cu prisosinţă datoria. Buna organizare a deplasării (preşedintele Dan Popa şi antrenorul Bogdan Rotaru merită toate felicitările), cu autocarul condus cu măiestrie de însuşi patronul Eurovoyage, consăteanul nostru Viorel Bârlădeanu (un iubitor adevărat al sportului de care Bârnova are mare nevoie), de jucători, de fani şi de toţi ceilalţi care ne-au însoţit în satul Răsboieni din comuna Ţibăneşti, au petrecut o duminică minunată în mijlocul naturii, dar mai ales a celor dragi, unii deveniţi deja idoli ai copiilor iubitori de sport din toată Bârnova. Şi chiar dacă ne-au lipsit din motive obiective vreo jumătate de echipă, meciul a fost câştigat încă de la sosirea autocarului la teren, localnicii rămânând impresionaţi de felul în care se deplasează Partizanii, de prezenţa întregului staff lângă echipă ori a suporterilor care nu ne slăbesc nicio clipă. Şi bine mai fac! Chiar mă întreba directorul sportiv Costel Rusu în timp ce completa raportul de joc dacă oare vom câştiga meciul şi, sesizând elementele pe care am ales să vi le dezvălui şi dumneavoastră, i-am răspuns foarte hotărât: „Sută la sută, Costele! Cele trei puncte sunt ca şi luate”.

13” a redeschis startul către Divizia D
Avantajul psihologic cu care am pornit din start s-a materializat încă din minutul 13 (cât de important este acest număr pentru echipa-fanion a Bârnovei), când „Axi” a deschis drumul spre o victorie muncită şi pe deplin meritată, sărbătorită ca de obicei mai apoi în primitorul local intitulat sugestiv „La Taifas”. Nu am să mai povestesc aici nici ce emoţii au trăit de pe margine preşedintele Popa, atacantul Mititelu (fiind accidentat, nu a putut evolua), ori la ce contre s-au băgat „Dono”, „Roti”, „Dumi” sau „Schiţă”, dar am să închei amintindu-vă că ambiţiile uriaşe ale Fulgerului (pe teren s-a comportat doar ca un vântişor de primăvară, după ce au refuzat categoric la începutul săptămânii amânarea meciului, promiţând să ne predea o lecţie de fotbal) au devenit repede simple vise de vacanţă, care pentru cei din Ţibăneşti au luat sfârşit abia după ultimul fluier al arbitrului. Şi încă ceva: pe parcursul reprizei a II-a, când de la Coropceni soseau veşti tot mai clare că Ştiinţa II Miroslava va învinge Viitorul Ciorteşti, chiar că totul a devenit pentru noi o banală normalitate. Nu neapărat pentru că am revenit după numai o etapă în fotoliul de lider, acolo unde ne este de fapt locul, ci pentru că am simţit acea stare de spirit şi de emulaţie care nu ne pot duce la vară în altă parte decât în Divizia D. Aşa că vorba sloganului: „Avem un drum şi nu ne vom opri”. Sau mai clar spus: nu mor caii când vor câinii.









A consemnat LIVIU SUCEVEANU (redactor la RADIO IAŞI şi la EVENIMENTUL REGIONAL AL MOLDOVEI)