marți, 18 martie 2014

Partizanii Barnova isi continua parcursul fara greseala

 
Partizanii Bârnova - Unirea Scânteia  2-1 (1-0)
Marcatori: Roberto Apetrei ('24 din 11m.), Răzvan Axinte ('47) / _ _ _ _ _ ('88)

PARTIZANII: D.Dumitrașcu - Doboș, P.Rusu (cpt), Apetrei, Putină - Codrescu, B.Rotaru - Grigorescu ('71 G.Boaru), Dianu ('56 C.Filip), Cozma ('71 Costea) - Axinte.
Rezerve neutilizate: C.Dumitrașcu, Donose, Rânțar.

Arbitri: Moisa Mihai, Macarie Andrei și Boghean Andreea;
Observator: Kurt Groos.

Roberto a aprins scânteia
În sezonul de toamnă, meciul de la Scânteia s-a dovedit unul mai dificil decât s-a crezut la prima vedere, Unirea rezistând cu bine timp de o oră de joc. Până la urmă, ne-am impus cu 3-0, dar înaintea confruntării de la vremea respectivă, avizaţi de acea oarecare forţă a adversarului, ne-am întrebat cine va aprinde oare scânteia? Adică cine va deschide scorul.









Duminica ce a trecut, ştiind că formaţia din comuna Scânteia nu a suferit modificări faţă de partida din tur, ne-am întrebat iarăşi la unison: „Dar de data aceasta, oare cine va aprinde scânteia”. Iar răspunsul îl regăsiţi în titlu, stoperul format la CSMS Iaşi, dar elev la LPS Iaşi, a transformat penaltyul acordat de arbitru ca urmare a unui fault asupra lui „Axi”, ultimul punând mai apoi rezultatul la adăpost, prin reuşita din debutul reprizei secunde. Şi chiar dacă cei din Scânteia au prins ceva curaj spre final, când sărbătoritul zilei, „Dumi”, a apărat un penalty executat de Dobrinuţ”, problema învingătoarei nu s-a pus niciun moment pentru cei prezenţi la terenul din Uricani, diferenţa de valoare fiind evidentă între cele două grupări.

Victoria e victorie, restul e „can-can”
Şi pentru că despre joc nu sunt prea multe de spus, acesta „curgând” cu mici excepţii doar spre poarta Unirii (ce păcat că nu am tras mai mult la poartă, goal-keeperul din Scânteia fiind destul de nesigur), vă prezentăm, în rândurile ce urmează, întocmai ca săptămâna trecută, şi câteva elemente de „can-can”, care fac - vrem, nu vrem -, deliciul fotbalului de la acest nivel, pe care însă ne dorim să-l părăsim definitiv din vară.
Plecaţi tot cu domnul Relu Bârlădeanu la volan, care pare să ne poarte noroc, deoarece câştigăm mai uşor de când ne este alături la meciuri (Trăiască Eurovoyage-ul, oriunde vă veţi afla alături de el!), am avut de aşteptat sfârşitul partidei Ştiinţa II Miroslava - AS Ciurbeşti (scor 0-0), din aceeaşi Serie I, din deschiderea jocului nostru, pentru a ne putea încălzi în vederea confruntării cu Unirea Scânteia. Le-am mulţumit totodată gazdelor prietenoase de la Ştiinţa II, care ne-au dat o mână de ajutor învingând cu o săptămână înainte la Ciorteşti, contracandidata Partizanilor noştri bârnoveni, dintre care nu lipseşte prof. Marian Moldovan (antrenor zonal al Federaţiei Române de Fotbal), Daniel Acatrinei şi primarul Dan Niţă (preşedintele Ştiinţei, respectiv primarul Miroslavei) şi nu în ultimul rând inimosului „nea Romică”, administratorul cochetei arene de la Uricani, pe care încă ne mai disputăm meciurile de pe teren propriu, din vară, odată cu urcarea în Liga a IV-a, având promisiunea ne a reveni acasă, în Bârnova noastră atât de dragă.
A fost din nou agitaţie mare pe marginea terenului, mai ales din momentul sosirii preşedintelui Dan Popa, iar dacă la Ţibăneşti cei mai activi au fost Gabi Mititelu şi Costel Rusu, acum cei doi au avut concurenţă serioasă, „Dono” (nu a jucat, fiind accidentat) nelăsându-se deloc mai prejos şi reuşind să se ridice la nivelul celor doi, cu care a şi intrat la un moment într-o dispută verbală amicală. Dispută întreruptă la un moment de domnişoara asistentă medicală, care s-a interpus în „duelul” băieţilor noştri: „Tu eşti Gabriel? Te mai doare piciorul?”. Extrem de benefică şi prezenţa pe margine a antrenorului Adi Cazacu, cu toţii ducându-i lipsa cât timp nu a putut reveni (din motive obiective) alături de noi.
Toate acestea vin şi trec, vorba unui ilustru înaintaş: „Toate vin şi toate trec, înainte Goldămberg”. Exact la fel şi noi: „Avem un drum şi nu ne vom opri”. Sau mai bine spus nu putem fi opriţi prin mijloace regulamentare.

A consemnat LIVIU SUCEVEANU (redactor la RADIO IAŞI şi la EVENIMENTUL REGIONAL AL MOLDOVEI)