sâmbătă, 21 septembrie 2013

INTERVIUL SAPTAMANII

„Obiectivul nostru este să promovăm Bârnova pe toate planurile”
a declarat Bogdan Rotaru, antrenorul-jucător al Partizanilor, liderul Seriei I din Liga a V-a

După barajul pentru Divizia C susţinut de Viitorul Tg.Frumos, la Dorohoi, cu FC Pojorâta, erai dezamăgit şi simţeai nevoia unei noi provocări.
   Exact. Avusesem în minte de mai mult timp ideea înfiinţării unei echipe a Bârnovei, cu cât mai mulţi bârnoveni în echipă, iar în urmă cu două luni şi jumătate acest vis frumos al meu a devenit realitate. Unii dintre actualii jucători cunoşteau proiectul meu, iar fostul primar Dan Constantin Popa a venit la un moment dat cu această propunere, şi i-am spus pe loc că şi eu îmi doresc asta, iar dacă dumnealui oferă asigurări că putem porni pe un nou drum mă apuc imediat de treabă. Practic, totul s-a pus la punct la o întâlnire la care au mai luat parte consilierii locali Liviu Suceveanu şi Costel Rusu, cunoscuţi drept iubitori ai sportului.

Nu a pornit ceva mai târziu activitatea Partizanilor Bârnova?
   Într-adevăr puţin cam târziu, dar a fost, totuşi, suficient timp pentru a ne organiza pentru nivelul Ligii a V-a. A existat acel grup de cinci-şase jucători care erau ataşaţi de câţiva ani de mine, cărora li s-au alăturat încă vreo câţiva doi-trei din satul Bârnova, care au agreat iniţiativa noastră, plus încă vreo doi din Iaşi, care jucaseră la Rapid Dumeşti, campioana judeţului Iaşi în ultimii ani ori pe la alte grupări.

Iar la două luni şi jumătate de la apariţie sunteţi pe drumul cel bun.
   Nu mă aşteptam, ca să fiu sincer, să ajungem la acest nivel de seriozitate şi de disciplină într-un interval atât de scurt, pentru că referitor la performanţă eram convins că vom fi ajuns pe podium. Meritul este însă în egală măsură al conducerii clubului şi al băieţilor, care au conştientizat că suntem serioşi şi ne dorim să promovăm în Divizia D chiar din primul an, dar şi profesionalismul şi decenţa, fie şi la acest nivel al Ligii a V-a, unde puţine grupări se pot lăuda cu organizarea noastră.

Ca fost jucător în mai multe perioade la cealaltă echipă a Bârnovei, Stejarul, are acest meci o încărcătură aparte?
   O miză, nişte orgolii şi o anumită presiune există şi chiar nici nu veau cum să nu apară. Dar toate acestea nu au apărut neapărat din dorinţa noastră. Ne aşteaptă un joc greu şi important totodată cu Stejarul, dar ştim prea bine că o competiţie de durată se câştigă cu echipele mici, deoarece pe cele din partea de sus a ierarhiei le-am intuit încă de la startul stagiunii.