luni, 23 septembrie 2013

Curajul de a pierde onorabil

Cand spunem “asa s-a scris istoria” asta poate sa includa sau nu si felul in care a fost “scrisa istoria unui meci de multi asteptat”. Altfel spus, suntem si victimile a ceea ce am ales sa spunem, sa scriem si sa facem. Altii nu au reusit sa invinga spaima de a-si administra decent infrangerea sau victoria, dovedind astfel ca sunt mai slabi decat isi inchipuiau.
A intelege cum sa-ti administrezi o victorie ori o infrangere este mai important decat intamplarea de a castiga sau de a pierde.
Frica este mai contagioasa decat curajul. Frica o simti in oase, curajul insuflat de altii este, de cele mai multe ori, epidermic. Te poate lua vantul curajului, dar, dupa ce te freci putintel pe brat, curajul te poate parasi cat ai zice peste. 
Unii dintre ei sunt doar foarte obraznici, confundand curajul cu obraznicia. A spune tot ce-ti trece prin cap, a scuipa pe strada sau electronic, pe forumuri, spre oameni despre care nu stii practic nimic sau caror nu le poti ajunge la glezna nici suit pe un taburet nu este o forma de curaj. Este o forma de imbecilitate. Cand tranzitia de la frica la curaj se face prin imbecilitate, ea risca sa se eternizeze. 
Spre deosebire de cei care isi asuma eroismul de a crede ca mor geniali si neintelesi, noi ne asumam lasitatea de a marturisi ca nu am inteles "strategia", daca poate fi numita asa, care pentru noi nu a fost o surpriza.
Sa joci cu Partizanii pentru multi a devenit deja o mandrie, iar faptul ca s-a dat cu piciorul unei astefel de sanse, pe unii dintre adversarii care trebuia sa ii avem in fata i-a deranjat vizibil, in viata cu unele lucruri neintalnindu-te de doua ori. Mai e returul, dar sigur nici atunci nu o sa avem in fata Stejarul, caci nu te poti numi asa cand stai aplecat ca o salcie. Mergand si mai departe, suntem convinsi ca in urmatorul sezon vom evolua la un nivel superior celor care puteau iesi duminica din anonimat fiindu-ne adversari.
"Asa s-a scris istoria acestui meci ... 3-0, NEPREZENTARE!