sâmbătă, 17 august 2013

Interviul saptamanii


„Partizanii este doar începutul unui proiect pe termen lung pentru Bârnova”
      
a declarat ing. Dan Constantin Popa, preşedintele echipei de fotbal nou înfiinţate şi înscrise în Liga a V-a


   Din această vară, în comuna Bârnova activează încă o echipă de fotbal divizionară, intitulată sugestiv Partizanii, apărută la iniţiativa fostului primar şi susţinută de un grup de iniţiativă inimos, cu dorinţa sinceră de a face performanţă. Iar primul pas, aşa cum era poate şi de aşteptat, a fost unul cu dreptul, echipa antrenată de fostul jucător al Liceului cu Program Sportiv din Iaşi, Stejarului Bârnova, Forestei Ciurea, Rapidului Dumeşti şi al Viitorului Tg.Frumos, Bogdan Rotaru, trecând la pas, cu 3-1, pe teren propriu, de Voinţa Bosia, o formaţie experimentată, care tocmai a retrogradat din Divizia D.

De unde a venit această iniţiativă, domnule Popa?
   În primul rând, din dorinţa de a le oferi mai multor tineri din comună posibilitatea să se manifeste şi în plan sportiv, cunoscându-le pasiunea pentru mişcare încă de pe vremea când organizasem ca edil-şef al Bârnovei o serie întreagă de manifestări dea cest gen. A fost în anii trecuţi acea Cupă a Bârnovei, ce s-a bucurat de multă popularitate în rândul celor care iubesc fotbalul în localitatea noastră şi care s-a constituit într-o rampă de lansare către această grupare nouă, deşi nu ascund că iniţiativa de a avea o echipă a întregii comune se regăseşte de mai mult timp între preocupările mele.

De ce jucaţi meciurile de pe teren propriu în satul Uricani (Miroslava), şi nu la Bârnova, cum poate ar fi fost normal?
   Pentru că suprafaţa de joc a stadionului „Comunal” nu este la un nivel care să le permită jucătorilor noştri să-şi pună în valoare adevăratele calităţi, dar şi pentru că acolo îşi susţine partidele de acasă o altă formaţie locală, căreia nu ne gândim în niciun caz să-i facem concurenţă. Sigur, la Uricani, primarul comunei Miroslava, domnul Dani Niţă, ne-a pus la dispoziţie o bază sportivă extrem de cochetă, care în scurt va avea dincolo de terenul central dotat cu două tribune şi alte terenuri, pentru antrenament, iar acolo ne simţim momentan foarte bine. Avem şi suporterii alături, pentru că la fiecare joc, fie el programat pe teren propriu ori în deplasare, punem la dispoziţia celor interesaţi să urmărească meciurile Partizanilor şi să ne încurajeze un autobuz, împreună chiar cu echipa care va intra pe teren. Sigur, între preocupările noastre intră şi gândul de a ne muta total activitatea de la un anumit moment într-una dintre localităţile comunei Bârnova.

Unde doriţi să ajungeţi cu această formaţie?
   Am pornit la drum cu sufletul curat şi cu gândul sincer de a face performanţă, încurajaţi, la rându-ne, de un grup de oameni de afaceri nu foarte puternici, dar în mod cert mânaţi de dorinţa de ale oferi alternative viabile tinerilor din întreaga comună. Acum sper ca şi autorităţile să se autosesizeze şi să ne dea o mână de ajutor. Sigur, planurile cu Partizanii sunt pe termen lung şi ţin de o permanentă dorinţă de a promova numele Bârnovei cât mai sus în ierarhiile fotbalistice din ţară, iar când spun asta nu mă gândesc doar la o urcare în Liga a IV-a, unde vom fi nevoiţi să activăm în campionat şi cu o echipă de juniori, ci la mai mult decât atât. Dar să lăsăm deocamdată formaţia să-şi deruleze etapele fireşti în ascensiunea ei, pentru a căpăta experienţă şi a atrage cât mai mulţi investitori inimoşi alături de noi, deoarece o construcţie serioasă necesită timp, răbdare şi, de ce nu?, şi destul de mulţi bani. Pe care deocamdată nu-i avem, dar pe care sperăm să-i obţinem pentru a face performanţă adevărată, datorită seriozităţii de care dăm dovadă pe toate planurile în care ne desfăşurăm activitatea.

A consemnat LIVIU SUCEVEANU (redactor la Radio Iaşi şi la Evenimentul Regional al Moldovei)